On my way

Började dagen med ett avsnitt av min favorit serie Downton Abbey. Julspecial avsnitt och var hela 1,30 min. Det är en urmysig serie som är inne på sin fjärde säsong. Nu sitter jag i bilen och är strax framme i Nypan. Första stoppet blir stan för att hitta strumpbyxor till Nyår.



Lager 157..

..var vi i fredags och kikade.
Mycket fint hade dem. Hittade en sjal till mig, ett par mysbyxor till älsklingen och sköna trosor till mig. 
 
 
Hade gärna kunnat handla lite till men det får bli en annan gång. I dag är en lugn dag hemma. Se ut Nyårs klädsel, Tvätta kläder och packa resväskan. I morgon bär det av till Älsklingen för att fira Nyår tillsammans hos några vänner.
Kommer ihåg förra Nyår som ett öppet sår. Fick några få dagar innan nyår hjärtskärande besked och sedan blev jag sjuk. Det var ganska skönt att jag blev sjuk för jag kände inte alls för att fira. Jag låg ensammen hemma i vår lägenhet i Sthlm sjuk och besvärlig. Älsklingen blev bjuden ut av sina kompisar men ville inte gå och lämna mig själv. Men jag tvingade ut honom, jag var inget trevlig sällskap. Jag sov bort hela kvällen. Innan jag somnade så satte jag alarmklockan på 23.45. Då gick jag upp och tittade på Nyårsraketerna utanför fönstret.
Detta Nyår ska firas!

3 dagar kvar av året

Det har varit riktigt härliga dagar.
Det känns lite som livet har varit på paus. Det enda jag brytt mig om i dessa dagar är min fina familj, Vi har bara umgåtts och haft det härligt. Vi hade ju Julafton på tisdagen istället och det var faktiskt helt okej. Det viktigaste var att alla i familjen kunde vara med <3
 
 
Efter tradition så blev det såklart Kalles Jul och vi satt som bänkade framför storbilden.
 
 
Efter mycket innesittande så tog vi oss "ungdomar"och barn ut i snön. Grabbarna byggde en brant pulkabacke och alla åkte utom jag och min gravida svägerska :-) Jag ramlade ner för backen istället....tyckte väl att det var det bästa sättet att ta sig ner..haha.
De små var så modiga och åkte flera gånger nedför pulkabacken.
Denna julen filmade jag en hel del, det är så kul att kolla på efter några år.
..............................
I torsdags åkte min brors familj och min kära man härifrån. Min systers familj åkte iväg en sväng över torsdagen men som tur var kom dem tillbaka och vi fick hela dagen idag tillsammans.
Nu har jag två dagar att vila och ladda inför Nyår! Ska bli så underbart med ett nytt år!
 
 
Hoppas ni alla har haft en underbar Jul!

Different kind of Christmas

I år blir det en lite annorlunda Jul. Men det gör inte mig något
På grund av sjukdom så ska vi fira jul på Juldagen istället.
Vi kör på den Amerikanska stilen.
Christmas day.
 
 
I förrigår pyntade jag, mamma och pappa granen och den blev så vacker.
När vi köpte gran fick tag i en vid, grön och tät gran.
I går kväll hämtade jag älsklingen min från tågstationen och det var så mysigt att ses, vi har inte setts på ca två veckor <3 Idag när det egentligen är Julafton tar vi det lungt och bara är. Väntar längtansfullt på en fjärdedel av familjen som kommer sent ikväll. Så imorgon blir det att fira JUL :-) Då är alla samlade, hela stora familjen <3
 
GOD JUL!
 
 

3 dagar kvar till Jul

Är hemma igen hos Mamma och Pappa och nu ska det bli skönt att vara på ett ställe...iallafall till nyårsafton.
Dagarna hos Ida, Martin och Ludvig var helt underbara.
Jag blev totalt förälskad i Ludvig <3
 
 
Han var världens sötaste lille bebis och ljuvlig att kolla på och kolla det kunde man göra i timmar.
Vi hade ju en till skrutt att gosa med och hon blev stora tjejen i Ludvigs sällskap.
 
 
Amalia och Pussel blev bästa kompisar. Amalia sprang som en svans bakom Pussel.
Söndagen ägnades åt att hämta gran och klä den. Julmusik och stämingen var på topp. Så otroligt mysigt att få spendera dagarna innan jul med mina fina tjejer!
 
 
Fika blev det mycket av och massa mys hela dagarna. Vi gick knappt utanför dörren under dessa 4 dagar.
 
 
På måndagen begav vi oss hemåt och det var lite sorgligt att säga hejdå. Det är så härligt att spendera dagar tillsammans med människor man känner sig bekväm med och som man har kul tillsammans med.
Min fina Ida är och kommer att vara en otrolig mamma. Jag är så glad för min väns skull <3
Tack Ida och Martin för att ni öppnade erat hem för oss nyfikna själar :-)
Hemåt åkte vi och hem kom vi. Jag åkte till ett av mina många hem just nu ;-) Hem till Anna. Jag beslutade mig för att stanna i två dagar för att spendera dagarna med henne och Amaila.
Vi tog bilen för att storhandla och kika lite i affärer. Lagade supergod middag och njöt av varandras sällskap innan det var dags för mig att åka vidare. 
 
 
Ett middagstips jag inte kommer glömma, helt underbart gott! 
Så nu är denna torsdag kvällen här och den bjuder på lite städning, uppackning av resväskan och lite fix.
 

Goda vänners sällskap

Det blev en tidig morgon idag i Skåne. Jag och Anna sitter och äter frukost tillsammans och väntar på att de andra i huset ska vakna. Det är de nyblivna föräldrarna som sover längst och det gör dem rätt i. Idag är sista dagen här och jag vill inte åka hem. Vi har haft härliga dagar tillsammans med den lilla familjen. Ludvig är den sötaste, snällaste och underbaraste lilla kille <3 Så liten och späd och helt underbar. Mina känslor svämmar över och jag kan inte sluta titta på honom när han ligger i min famn. Idag blir det nog en lugn dag med massa mys som även de andra dagarna har varit. Det är otroligt skönt att ha sina bästa vänner så nära för några dagar. Man känner sig avslappnad och vi kan bara vara i varandras närhet, det är goda vänner det. Pratar nutid, framtid och minnen från dåtid. Underbart att ha varandra fortfarande efter att ha varit goda vänner i nästan 26 år <3



Destination Ludvig <3

Nu sitter vi på tåget och är äntligen på väg efter många stopp och förseningar. Både på grund av mänskliga faktorer och av naturens faktorer. Men jag håller humöret uppe, för jag är så lycklig och spänd över att vara på väg till fina familjen i Skåne. Det ska bli så underbart att träffa lilla nykläckta Ludvig <3 Vi har det bra här på tåget jag, Anna, Amalia och Jennie. Snart ska vi gå av och hoppa på nästa tåg mot vår destination. Utanför är det ett vackert vinterland.




Fix inför Jul

Igår var det full fart på mig och mamma. Vi satte igång och bakade lussebullar och jag gjorde sedan saffransskorpor. Jag älskar verkligen att baka. Jag kan stå i timmar och baka. Det är rogivande och sen är det kul och se resultatet. Efter att ha stått och kavlat och rullat tog vi ann vardagsrummet. Satte upp julgardiner, la fram fina dukar och fixade fint. Just nu sitter jag på tåget till sthlm och ska hem till Anna och mysa <3 Nedan är mina fina bullar och supergoda blev dem också.






Strosa

Idag blev det stros på stan med mamma.
 
 
Jag köpte mig en ny varm halsduk tack vare en Wrap-present, så kul när man kan fynda.
 
Efter stan blev det hem och vi satte igång att skriva julkort.
Denna jul blev det inte många kort att skicka eftersom jag detta år får träffa dem närmsta vännerna och familj innan och under jul. Jag kommer ihåg när jag ett år blev tvungen att fira jul själv. Älskling var i Dubai har jag för mig och jag var tvungen att jobba under julhelgen, så jag kunde inte åka nånstans och alla i familjen skulle fira med deras respektives familjer. Det var igen kvar i stan att fira med. Men det blev bra ändå ;-) Jag myste framför tv:n kommer jag ihåg. Tur att det gick massor av mysiga filmer då.
Men denna jul blir det fullt här hemma hos mamma och pappa. Alla syskonen med respektive och barn.
Ska bli så otroligt mysigt!
Nu blir det sova.
Godnatt

Julkänsla

Dessa dagar har varit härliga.
Jag och älskling har haft några mysiga dagar tillsammans och nu åkte han precis iväg för att jobba.
Det har blivit lite tittande på "bio" hemma ;-)
 
Jag, mamma och pappa var iväg på julkonsert i kylan. Älskling valde att stanna hemma, han är lite frusen av sig. Det var otroligt kallt men mysigt.
Molly uppträdde och sjöng vackert och det var fullproppat med människor på torget.
Vackert var det och nu har jag verkligen julkänsla.
Väl hemma åt vi brända mandlar och annat gott. Hade det skönt i värmen inomhus.
Det blev sen spel i flera timmar, kanske uppåt 5 timmar :-) Spelade Race, som jag kan rekomendera! I dagarna spelade vi även Uno i flera timmar, det är riktigt skoj med spel.
 
 
Idag är första dagen på en ny vecka och den tar jag med glädje emot. Nu blir det fix och bakning hemma hos mamma och pappa. På torsdag åker jag till Anna och sover över. Sedan på fredag åker jag till Skåne med tjejerna. Åhh så kul det kommer bli!
Så härligt att få träffa älskade Ludvig <3

Ny lur

Denna lördag myser vi inomhus.
Solen skiner utanför och snön täcker skog och mark.
Igår åkte jag och älskling till stan för att kolla på ny telefon till mig. För mig var det viktigt med bra kamera så det blev första prioritet när det kom till valet. Jag är så nöjd och älskling är lite avundsjuk ;-) 
Valet föll inte på en ny Iphone. När jag fick min Iphone tänkte jag ..nu ska jag alltid ha Iphone, aldrig något annat. Men så blev det inte. Jag slog till på en Sony.
Nu blir det en liten härlig Hallmark film i soffan med pepparkakor och julmust.
Snart två veckor kvar till jul!!! Hjälp vad tiden går, härligt om jag så får säga.
Längtar redan till det nya året med allt vad det har att erbjuda.
 

Kära du..

..var du tvungen att gå sönder rakt över "låsupp" knappen? 
Gick upp till övervåningen och krasch sa det, Iphonen for i golvet och såklart så sprack skärmen snett över "låsupp" knappen. Jag ser vem som ringer och vad som händer på telefonen men jag kan inte svara eller gå in för att kolla.
Jaha det var den telefonen, tur att mitt abonnemang gå ut i dagarna ;-) Får se vad jag hittar där ute i mobildjungeln.
Fick lite smått panik idag, hur klarade man sig förr utan telefon. Gick på stan och tar upp telefonen för att ta ett kort eller ringa eller Instagramma...så kom jag på att det inte går. Skulle möta upp mamma och vi fick göra upp en plan bara för att möta varandra. Mobiltelefonen är nog en av dem bästa uppfinningarna :-)
...................
 
Genom denna finurliga mannick fick jag ett glädjande besked för några dagar sedan. Ett helt underbart besked! En av mina bästa vänner har fått en son. Dem är värda all lycka efter det dem har gått igenom. Jag är så otroligt lycklig för deras skull och hoppas att jag snart får träffa det lilla underverket <3 

Kaos och kreationer

Helgen var så mysig hos min bror och hans familj. Vi myste på och det blev även julbak, supergoda saffransbullar bakade jag, svägerskan och min brorsdotter :-)
 
Sedan blev det inte som vi tänkt. Väl i bilen från min bror, skulle nu åka till min mamma och pappa, så får vi punktering! Mitt i den kalla kalla kylan står älskling och byter däck och båda fryser typ ihjäl...domkraften fungerar inte, ringde bror för att låna en av dem. Efter en tid så sitter det smala extradäcket på bilen men inte kunde vi åka med det däcket i detta väder....och älskling som ska till jobbet dagen efter....som tur var så kom vi på att vi hade en tjänst att ta ut. Vi lånade en sprillans BMW ;-) Så det löste sig till det bättre. Det är allt bra med kontakter ibland :-) Så nu kan älsklingen tjäna lite pengar och jag får spendera några (förhoppningsvis) dagar hos mamma och pappa.
 .............
På måndag morgon gick mamma och jag ut i skogen. Skulle aldrig komma på det själv, jag är inte någon skogsmänniska direkt, speciellt inte när det är 15 minusgrader, men solen sken så det var ett plus. Vi fick med oss grankvistar, mossa och annat smått och gott. Vi fick lov av grannen att ta lite från deras skogsmark.
 
 
Sedan började vi pyssla för fullt och satt hela dagen lång och knåpade ihop adventskreationer.
Väldigt rogivande men det krävs tålamod.
Här är tre av mina många kreationer. Det är kul att låta fantasin flöda.
 
Många blev det.
Jag och mamma var uppe till sena natta och pysslade.
Vi hade så roligt och trevligt tillsammans mamma och jag. Delade ideér och fnissade och hade oss <3

1 December..

..du är välkommen, jag ser fram emot denna december månad. 
Denna helg spenderar jag med min bror och hans familj. 
Imorse var det lek som gällde. Jag och min brorsdotter tog fram my little ponny innan vi satte oss vid frukost bordet.
 
Efter frukosten åkte vi en sväng och kikade på granar och julstjärnor.
Där inne i butiken såg vi en annan stjärna, en känd sådan ;-) Även denna person var på jakt efter lite julkänsla.
 
 
Nu ska det bakas och fixas i deras hus.
 

RSS 2.0