Livet ur resväskan

Att bo i en resväska är som jag sa i det tidigare inlägget väldigt speciellt. Man har ett mål framför sig och i och med det målet, så klarar man av situationen att bo i denna resväska. Resväskan är lite tung men i denna resväska och såklart bredvid mig hållandes i min hand har jag det jag behöver. Jag har lärt mig att leva utan vissa materiella ting en tid och vissa materiella ting går bättre att leva utan och andra inte. Det finns ju vissa "måste ha" i livet.
 
Mina materiella måsten:
 
- Smink, ett absolut måste, vacker utan spackel, njaa ;-)
-Hårfön
-Plattång
-Hygienartiklar, ren och fräsch, ja tack.
-Bärbar dator
-Mobil
-Kalender. Fast jag är en spontan person så känner jag mig förvirrad om jag inte har en kalender.
-Skor och kläder såklart, har nog inte bestämt mig för att bli nudist än.
 

Med detta i min resväska kan jag erövra världen, kan jag inbilla mig iallafall.
När jag väl ska påbörja mitt materiella liv igen så blir det från skratch och det är nånting jag tänkt mycket på dem senaste dagarna. Ja det är mycket tankar som gått fram och tillbaka inne i min hjärna. 
Det är så att man blir tokig!
 
 
"Allt ordnar sig till slut och har det inte ordnat sig så är det inte slut än"
 
 
 
 
 
 
 
 

Bara vi har varandra

 
Här myser vi förfullt. Jag, svägerska och brorsdotter.
Efter förmiddagsmyset i soffan blev det lek, läsning av flera böcker och lek igen. Stormtrivs och har även fått spendera tid med min fina underbara kära man. Det är lite speciellt hur vi har det just nu utan ett riktigt hem, men det är bara att kämpa på. Bara vi har varandra så är vi glada. Men visst skulle det vara helt underbart att få veta vad vi ska göra och vart vi ska ta vägen, ja helt underbart skulle det vara men som vi säger till varandra i den situation vi är i just nu. "Bara vi har varandra <3"
 
 

Tre dagar

Resdag i söndags och ner packade jag mina nödvändigheter i min fina necessär som jag fick av min syster i julklapp, ger lite guldkant på mitt liv i resväska.
 
 
Om jag blivit van med håret, mmja det tar tid att vänja mig men det är skönt och lätt skött. Sen kan jag sitta och titta på bilder på mitt långa hår och andra som har vackert långt hår och ångra mig men nej förändring behöver man. Håret växer ut så är det ju.
 
En kopp kaffe om dagen,håller doktorn borta eller hör det till ett annat talesätt kanske.... Iallafall mitt motto :-)
 
 
Spenderar veckan hos min brors familj. Kvalitetstid med svägerskan och brorsdotter....och katt.
 
 
Fikatajm 
 
 
Igår kväll skulle jag och älsklingen ha filmmys, men såklart efter sådär en kvart in i filmen så slocknade ju jag, men det är ju inte svårt att förstå, för ligger man i sin käras armar så slumrar man så gott så. Filmen var bra fick jag höra från honom iallafall :-) 
 
 
 
 

Nyttig Chokladpudding

Igår var jag sugen på nåt riktigt gott och jag som försöker lägga om min kost hittade ett recept på nyttig chokladpudding. Perfekt!
 
Bild och recept hittade jag hos Hanna&Elina
 
2 Mogna avokado (kan byta 1 avokado mot 1 banan)
2 matskedar rå honung
1/2 dl ekologisk kakao
2 matskedar mjuk kokosolja
1 tesked ekologisk vaniljextrakt
Mixa ihop detta i en mixer och ställ in i kylen ett tag.
 

Den blev verkligen jättegod!
Det receptet ska absolut göras igen.
 
Snart är det packa som gäller och bege mig iväg. Härligt!
 

...


Life as you know it

När jag är i en svacka och när jag känner att det inte finns någon utväg kan jag längta efter det enkla livet, den trygga vardagen. Jag längtar efter att kunna åka och storhandla mat, städa i mitt egna hem och sitta i min egna soffa på kvällarna och mysa med min kära. Jag längtar till den tiden. Men jag är en rastlös person i själen. Jag menar inte att jag inte är nöjd med det trygga, det enkla. Jag älskar det enkla det trygga...men bara för en tid.
Sedan känner jag för att bryta upp och känner rastlösheten komma över mig.
Jag kan se tillbaka ända till min ungdom att mitt flyttande, mitt konstanta kringflyttande har gjort mig till den person jag är idag. Jag gillar förändring och kommer nog alltid att göra det.
Jag är så glad och tacksam att jag har haft min själsfrende med mig i allt detta. Vi är av samma skrot och korn.
Han är min stöttepelare och trygghet.
 
Så nu efter lite mer än en veckas vistelse på landet är jag glad att snart få komma in till civilisationen ett tag.
Först så ska jag göra nånting av denna lördag.
 
 
 

Det blir alltid värre framåt natten..

Efter flera dagar av dålig sömn och stressat huvud så bröt huvudvärken ut och när det väl har brutit ut så känns det som att huvudvärken aldrig kommer gå över. Hemsk känsla. Igår kväll blev det lite bättre och helt otroligt så kunde jag sova ganska bra inatt. Så skönt! Så nu är det bara att blicka framåt. Nu har jag min vecka som kommer ge mig glädje. En helg på landet och sedan några dagar i älskade nypan.
Igår gav jag mig ut i det kalla för frisk luft.
 
 
Solen sken och kylan verkligen bet i ansiktet.
 
 
Middagen var helt underbar igår. Vi gjorde wok på alla möjliga grönsaker och rotfrukter tex: palsternacka, rotselleri, stjälkselleri, ärtor, brokoli, soltorkade tomater. Till detta ungsbakade rödbetor och fetaost.
Prova detta, Mums säger jag!
 
Till mellanmål igår blev det Grapefrukt bitar med muscovado socker på.
 
Riktigt roligt med nyttig och bra mat.

Snyggaste väskan!


Mitt huvud orkar inte mer...

Idag har det varit en jobbig dag då tankarna i mitt huvud aldrig har tagit slut. Jag har suttit framför datorn och skrivit och gjort ärenden, tagit pauser och blivit rastlös mellan gångerna. Nu är det slut i min hjärna och huvudvärken ligger och lurar. Jag kunde inte sova inatt för jag har för många tankar i mitt lilla huvud, tankarna går bara runt och runt och försöker hitta någon väg ut men dem bara snurrar där inne.
Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna sova bättre inatt och att morgondagen blir lite bättre.
Men det är väl när man tänker som man kommer på bra lösningar och bra ideér. Ja jag hoppas iallafall att mina tankar kommer till den slutpunkten. Nu har iallafall tankarna kommit till handling och jag känner att jag är på god väg. Men snälla sluta snurra där inne för ett tag så att jag kan få lite ro i min hjärna.
 
Jag får lägga upp morgondagen bra så att jag slipper få dem här rastlösa svackorna. Har jag berättat att jag inombords är en stadsmänniska som gillar fart och fläkt. När jag kommer till landet är det skönt för ett tag men sen räcker det. Så kände jag idag, nu räcker det! 
 
Låt mig nu få en god natts sömn.
 
 

Inspiration

När man är utan ett eget hem får man inspireras av andras hem. 
 Jag har kikat runt på olika inredningssidor, drömt mig bort och tänkte dela med mig av mina egna inredningstankar och smak.
 
Det första man ser när man stiger in i ett hem, är oftast hallen. Hallen tycker jag ska vara inbjudande, struktuerad och vacker. Jag kan fantisera om en hall där jag kommer in och lägger nycklarna på ett vackert avlastningsbord och sätter ner mina fötter på en ljuvlig orientalisk matta.
 
 
När det kommer till vardagsrummet i ett hem så har jag alltid velat ha en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Eftersom man spenderar mycket tid i båda rummen är det optimala att öppna upp så att man lätt kan röra sig fritt mellan rummen. Vad det gäller färgtema så är jag mycket för blandningen mellan mörkt och ljust . Även blandningen mellan nytt och gammalt.
 
.....
 
 
Sovrummet ska även det vara inbjudande. Rummet ska ha en mysig och varm känsla.
Jag gillar färgkombinationerna i sovrummet på bilden nedan. Rummet har personlighet och den varma burgundy färgen ger en varm känsla. Jag tycker man ska finna lugnet i rummet så jag är emot tv och arbetsplats i just detta rum. Fast vad är mysigare än att krypa ner i sängen och slå på någon bra film, nu känner jag mig lite klyven ;-)
 
 
Badrummet i min mening ska vara ljust och fräscht. Med bra förvaring och lättstädat.
Ser ni hur fint den orientaliska mattan gör sig även i badrummet :-)
 
 
Vad är ett hem utan en bra och rymlig garderob. En sån här stor walk-in closet som nedan är lite att ta i men visst skulle det vara härligt. En walk-in i min smak, förutom dem urfula vaserna och tavlan rakt fram i bild, usch så gräsligt!
Och igen..den orientaliska mattan. Det är en för underbar detalj.
 
 
Vad har jag kommit fram till under denna upptäckfärd efter det optimala hemmet? 
Vårt första inköp till vårat hem är en vacker orientalisk matta.

Sol!

 
 
 
Idag blev det promenad i den härliga solen.
 

End of an Era

No more gossip.
 
 
Gossip Girl har nu gett sitt sista avsked. Jag har följt denna serie och fullkomligt älskat den. Mycket mode, väldigt mycket drama och efter 6 år av velande så fick dem äntligen varandra, Blair och Chuck.
xoxo

Throwback Thursday

 
 
Kastar idag tillbaka tiden lite och längtar till ljuvliga Qatar och Dubai. Den första bilden är från Dubai och stranden heter Jumeirah. Där låg vi och stekte i den 35 grader varma solen. Andra bilden är från Souk Madina i Dubai med Burj al Arab i bakgrunden. Där firade jag min 27-årsdag. Tredje bilden är utanför Dubai Mall, ett av världens största köpcentrum. Fjärde bilden är från Qatar och detta är ett kort från min första resa till Qatar. Här ligger vi och njuter i solen med utblick över havet och över skyskraporna.
Jag ryser när jag tänker på de minnen jag har därifrån. Härliga rysningar :-) Känna den härliga värmen mot huden, besöka spännande platser, träffa nya människor eller att lära sig ett nytt språk. Jag är en människa som gillar att upptäcka och uppleva. Jag önskar såå att jag kan göra det mer, jag älskar verkligen att resa och uppleva andra länder och platser. 
Denna torsdagkväll softar jag och min kära, tar det lungt och inväntar fredag och helg.
 
 

Resultatet

Jag blev nöjd med min klippning. Det är härligt med kortare hår och har fått så fina komplimanger för min nya frisyr, så jag är nöjd och glad och kan tacka min snälla mamma som klippte mig!
 
 
Vi tjejer hade det så kul tillsammans i lördags. God mat och trevligt sällskap.
Vi var på ett Tapas ställe med gudomlig mat! Jag valde lammnacke som var helt otrolig god. Jag bara satt och njöt. Vi satt länge och åt och tjattrade tills vi gick vidare till Berns.
En superhärlig kväll!
 
 
Söndagen spenderade jag kvar hos Anna sedan åkte jag hem till Jennie för att spendera några dagar tillsammans.
Nu ska vi en sväng till affären och sen hem och chilla.

Det börjar bra...

Igår var jag ute i god tid när jag packade. I god tid enligt mig är en dag innan resdag och jag kände mig duktig. Det började så bra och jag var stolt över mig själv. Jag hittade en outfit som jag ska ha ikväll. Men sen gick det bara utför. Nu sitter jag här med packning för cirka två dagar, tre par skor och sex stycken outfits. Ja jag måste ju ha valmöjligheter ;-) Sitter just nu på bussen, lite trångt men det går. Ser fram emot idag då vi ska slå klackarna i taket vi tjejer!



Bye Bye hårsvall

Det må vara löjligt men inför min klippning idag var jag så nervös.
Jag ville verkligen klippa mig och klippa mig mycket, men jag har varit för feg. Jag älskar att ha långt hår men nu har jag haft det i så många år. Mitt hår växer så det knakar så om jag vill ha långt hår igen så går det ganska fort att spara ut. Idag blev det en rejäl klippning och min älskling kommer nog bli lite arg på mig. Han gillar mitt långa hårsvall. Men jag kände bara, nu får det räcka! 
 
 
När hälften var klippt så kände jag nästan, nä nu stannar vi här, jag kan gå med hälften klippt och hälften långt...kan bli den nya trenden haha :-) Ingen återvändo och resten av håret åkte av.
Snart ska jag in i duschen och det kommer kännas så tomt utan mitt långa hår...men skönt, mindre hår att shamponera. Kommer nog ta ett tag att vänja mig men faktiskt så är det såå härligt med kortare hår.
Ikväll ska jag vara ensammen hemma, var ett tag sen jag var det. Men jag ska packa inför imorn, duscha och se nåt kul på datan tänkte jag så, tiden kommer nog gå. 
 
Ha en härlig fredag!

I promise myself

När ett nytt år börjar, brukar jag fundera och tänka på det året som varit.
Det har varit ett oerhört tufft år men även ett väldigt lyckligt år. 
Började mitt år i Stockholm med älsklingen i vår fina lägenhet och efter två månader skulle vårt liv inte bli som vi tänkt det.. eller så blev det så vi tänkt. Ja det finns nog två sätt att se det på.
Jag är så otroligt glad för det som skett detta år ändå fast det har varit ett av våra svåraste år någonsin.
Har fått spendera dag och natt med min fina jennie som kombos några månader, kunnat spendera oerhört mycket tid med min familj och vänner. När detta nya året knackade på dörren och steg in så funderade jag och tänkte jag inte bara på året som varit utan på alla mina år som varit. Ända sedan barnsben. Jag har gjort mycket, upplevt mycket, bott på många många olika platser i sverige fått uppleva en del utlandsresor, fått under en tredjedel av mitt liv spendera mina dagar med min själsfrende <3
 ..........................
Det är under detta år jag fyller 30 år.....men än är det tid kvar, ja ett helt halvår. Jag har inte åldersnoja, när jag tänker på att vara 30 så kan jag bara glädjas. Jag tror det är något speciellt att fylla 30. Men jag ska säga det att jag har en lista på det jag vill uppnå innan jag slår om till 30. Det är väl den ända nojan jag har just nu...hur ska jag hinna med denna lista på ett halvår. Nu får jag nog sätta fart på mig själv.
 .....................
Visst har jag min lilla lista gällande framtiden med just nu när jag tänker på framtiden kan jag bara tänka ungefär en vecka i taget. Det är så det ligger till. En vecka i taget och denna vecka kan jag knappt bärga mig att fira min underbara 30-åring! Anna min vän vi har varit vänner i ungefär 25 år. Det är vänskap det och jag släpper dig aldrig<3
På lördag bär det av till Sthlm för att fira denna nyblivna 30-åringen.
Vi är ett gäng tjejer som ska göra stan osäker;-)
 
Det är med glädje och spänning jag tar emot det nya året och med ett nytt år kommer en ny.......frisyr.
 
 
 
 

Söndagen har varit

seeeg.
Det var riktigt skönt att komma till ma & pa i onsdags men efter en väldigt lugn helg känner jag hur det kryper i mig. Idag har jag iallafall påbörjat mitt hälsosammare liv. Hemma hos mamma kan man hitta mycket inspiration. Hon är ju trots allt Hälsoutvecklare mamman min.
 
 
Till frukost gjorde vi en superfräsch drink. Gjord i en råsaftcentrifug på apelsin och morot.
Senare på dagen tog vi oss en promenad. Mjukstartar lite med träningen, min kropp är lite ovan med träning.
Det var ett bra tag sen om man säger så.
 
 
 
 
 
 
 

Farväl mackan

Ikväll var det dags för sista kvällssmörgåsen. Jag och mackor fungerar inte ihop.
Ska jag äta en macka blir det flera. Om jag ska ha en ostskiva på mackan blir det flera.
Det bästa är att sluta.
Så nu ska jag med allt jag har stå emot. Jag ska ju komma iform detta år och då går det inte att äta mackor. Jag och älsklingen slutade äta macka och ost för kanske tre år sen. Gick ner i vikt och kände oss så duktiga. Innan kunde vi äta macka varje kväll och det var ju inte en eller två utan fler än så. Men sen smög mackan med ost sig på och vips kan jag inte sluta. 
Nu blir det att ta farväl till mackan igen och hej till ett hälsosammare liv.
 
Godnatt!
 
 
 

3 Januari

Efter att ha haft härliga Nyårsdagar hemma hos våra fina vänner så tog vi oss till älsklingens familj. Åt middag tillsammans innan jag och älsklingen skulle bege oss hem till mina föräldrar.
Mycket fläng hit och dit på oss!
 
Nyårsoutfit.
Vi glömde ta bilder under kvällen. Så min outfit bild är tagen klockan kanske 5 på morgonen då lockarna i håret var borta. 
 
Älsklingen och Bella låg i soffan och slappade innan gästerna kom.
 
 
Maten var helt otrolig. Oxfilén var sååå god!
 
 
Ut och kolla fyrverkerier. Det nya året har börjat bra, förutom att jag idag har varit väldigt seg. Så blir det när man kommer till föräldrahemmet. Då slappnar man av och har det skönt. Mamma och jag har beslutat att starta året med en Detox. Jag har som Nyårslöfte att äta nyttigare och träna mera. Ett klassiskt Nyårslöfte jag vet men det är ju faktiskt en bra tid att ta till sig ett löfte. Nytt år och en ny start.
Så imorgon är sista dagen innan Detox. Eftersom min Pappa fyller år imorgon.Då ska det ju fikas tårta och äta gott ;-)
Kvällen är kommen och jag har min älskade vid min sida. Han sitter dock och spelar dataspel men det viktigaste är att han finns här vid min sida. Det har varit mycket fläng på oss senaste månaderna och vi hoppas att det lugnar ner sig snart. Vi är utan varandra i dagar ibland veckor. Men vi vet alltid vart vi har varandra, han är min stöttepelare, min tygghet här i livet. På lördag åker han härifrån och vi kommer återigen inte att ses på cirka en vecka så vi ska göra det bästa av morgondagen tillsammans <3
 
 

Nytt år Nya möjligheter

Nyårsafton firades med goda vänner och god mat. Nyårsafton startades tidigt hos våra vänner och framåt kvällen ramlade fler gäster in och vi dukade upp till middag. Oxfilé, rotfruktsgratäng, och sedan ett par favoriter från både den italienska och arabiska mat kulturen. Mätta och glada fortsatte vi kvällen.


Vid 12 var det dags att gå ut och kolla på och skjuta raketer. Vi skulle även skicka upp några rislyktor men vi lyckades inte. Det blåste för hårt och tillslut gav vi upp. Några av gästerna begav sig hemåt vid 2 tiden, medan vi andra fortsatte natten lång och hade det trevligt tillsammans. När klockan närmade sig halv 6 beslutade vi oss för att det var dags att sova. Som tur var skulle vi övernatta. Nyårsdagen har varit lugn och skön. Vi vaknade en efter en. Barnen såklart först :-) När alla hade vaknat så blev det brakfrukost. American pancakes och massa annat smått och gott.


Vi är fortfarande kvar hos våra vänner och ska åka härifrån imorgon. Vi har idag firat deras dotter, tagit promenader och bara haft en härlig dag tillsammans. Nu är det dags för filmmys.

God fortsättning till er allihopa!

RSS 2.0