Pick och Pack

Vistelsen i Nypan blev längre än tänkt efter lite problem på vägen.
Vinkade av min kära för fyra dagar sedan och nu är det även jag som beger mig. 
Strax blir det Sthlm för en massa ärenden och sedan på kvällen landar jag i Tälje igen.
 
Men vistelsen här har gett mig något.
 Jag har under två veckors tid inspirerats väldigt mycket av böcker jag lånat och personer jag träffat. Det är så intressant med mat och träning och att verkligen gå in på djupet är ännu mer intressant.
 
Det är som att en helt ny värld öppnar sig.
 
 
 
Jag har varit krasslig i en vecka tid nu. Förskyld och hostig så jag har hållt uppe med mina springturer och jag känner att det är väldigt jobbigt att vara utan träning. Att träna ger mig så mycket energi och glädje.
Skulle även vilja börja träna på gym men i och med att jag inte vet vart i världen jag är framöver så fungerar det inte så bra. Ska leta efter ett ställe som inte har bindningstid. Det vore toppen!
 
I denna stund packar jag väskan och ser fram emot en dag i huvudstaden.
 
 
 

Burrr

Uppe med tuppen imorse för att göra ärenden. Jag och älsklingen begav oss och burr så kallt! Sen började regnet. Det som är svårt att leva i resväska är att man inte riktigt får med sig allt det man skulle behöva i klädväg. Iallafall i den här årstiden. Det kan vara kallt och även lite varmare. Så där gick jag i min uppkavlade kavaj och halvkorta byxor, ja när jag packade väskan sist så var det fortfarande någurlunda sommar.
 
Gjorde våra ärenden utan att stoppa i oss frukost så framåt eftermiddagen smög sig huvudvärken på. Som tur var hade vi kommit tillbaka och då var det bara för mig att få i mig en kopp kaffe, för det hade jag missat på morgonkvisten med, och sen sova en tupplur. Som jag aldrig gör vanligtvis förutom när huvudvärken knackar på.
 
Det är så skönt när huvudvärken släpper. Jag blir väldigt deppig och känner mig som en annan människa när jag har huvudvärk, kan knappt prata eller le känns det som, usch! Men nu är huvudvärken borta och jag njuter av en kopp Nässel te. Alltså te gjort på brännässla. Så otroligt bra för kroppen, den innehåller rikligt med järn, vitaminer och mineraler. Är lindrande mot huvudvärk bland mycket mycket annat.
 
Nu ska jag titta på hudprodukter för mig. Min rengöring och sådant är snart slut och har bestämt mig för att testa ett nytt märke, spännande.

Rensning

Nu är det mitten av september och man känner hur luften ändras till friskare och kallare.
Jag ser inte fram emot denna ändring av väder. Men jag ser fram emot denna höst och vinter för just nu vill jag bara att tiden ska gå. 
 
Om en stund ska jag åka och hämta älsklingen från flygplatsen och vi får spendera en hel vecka tillsammans.
Det blir en vecka fylld av ärenden och fix men bara att vi får spendera dagarna tillsammans betyder så mycket!
Sen dröjer det nog några veckor tills vi ses igen.
 
Om en vecka är jag tillbaka i tälje igen och det ska bli skönt. Vara på en plats för ett tag och att inte ha livet i en väska för en stund är skönt. Då ska jag även ta tag i rensning. Jag fick en liten kick av lite allt möjligt under denna helg. Ett av dom var rensa bland alla saker man har. I och för sig så fick jag med mig två kartonger från vår rensning på sommarstället. Men det är två kartonger fyllt med minnen och saker som förhoppningsvis kommer till användning längre fram i livet.
 
Vi har en källare som vi måste ta tag i. Vi har gjort oss av med alla våra möbler så det är mestadels prylar. Prylar och kläder ska rensas och magasineras. Härligt!
 
Tänk att sakerna har stått i vår källare i ungefär två år nu....har vi saknat något av sakerna? nej inte direkt. Så det betyder alltså att vi har massvis med prylar som vi inte behöver.
 
Höstens att göra:
 
Rensa kroppen och rensa "hemmet"
 

Minnesfull helg

Full rulle hela helgen.
På fredagen fixade jag och mamma deras hem så att det skulle vara beboligt till helgen. Blev riktigt bra.
Frammåt kvällen knackade det på dörren och det var systeryster och systerssonen som kom <3
Upp tidigt på lördagen för att fixa inför kalas för min sina systersson som hade fyllt 7 år!
Samlades nästan hela familjen förutom min käresta och min systers käresta.
Tänk att det har gått 7 år sedan lilla killen kom till världen, jag minns det som om det vore igår jag kom till BB och tittade på den lille plutten <3
 
 
 
Vi hade det så trevligt i några timmar innan det var dags för allihopa att bege sig till Sommarstugan för att rensa bland gamla saker. Vad mycket saker man hittade, vi skrattade och mindes tillbaka till barndomen.
Det blev en hel del kastat men det fanns en hel del användbara saker som jag förhoppningsvis kan föra vidare till mina barn om jag får den glädjen.
 
 
 
Det flödades av minnen och vi höll på till kvällen och rensade.
 
Väl hemma igen blev det Tacos som väldigt sen middag :-)
..........................................
 
På söndagen var det barnvälsignelse för minstingen i vår familj.
Han är nog den sötaste lilla bebisen! Så nöjd och glad <3
 
Senare på dagen fikade vi med syster och systerssonen, försökte dra ut på deras hemgång. Ingen ville såklart att dom skulle åka hem. Men den här helgen bär vi med oss länge!
 
 

Satsa på dig själv!

Kom till Nypan i förrigår och det kommer bli hela två veckor här insåg jag. Hjälper mamma att fixa hemma i deras nya hem. Till helgen kommer min fina syster och min kära systersson <3
Efter helgen kommer älsklingen hem några dagar. Ljuvligt!
 
Igår gjorde jag min första springrunda efter ett uppehåll på cirka 2 veckor. Det gick riktigt bra! Jag sprang på kvällen med mamma cyklandes bredvid. Känns skönt att det inte var trögt att ta upp träningen igen. Så i helgen får jag nog spring sällskap av min syster som är en stor del i mitt ny funna intresse, löpning.
 
Det känns som att jag har vaknat till liv. Låter konstigt men på nåt sett så känns det så. Jag tror det kom när jag fyllde 30 år. Jag hade ingen ålders noja och ingen ångest att bli 30 år. Men jag fick som ett uppvaknande i hur jag tar hand om min kropp. Jag vill att denna kropp ska ta mig igenom mer än 30 år till i livet. 
 
Jag har genom hela mitt liv varit som en jojo när det kommer till träning, hälsa och mat. Gått in för det i omgångar men inget som hållt i sig. Jag har alltid haft intresset men viljan har inte alltid funnits där. Det startade när jag skulle välja linje i Gymnasiet. Valde att börja Dansgymnasiet och känns fortfarande som att jag valde helt rätt trots att jag idag inte jobbar inom det.  
 
Jag har ändrat mina vanor för min egen skull och det handlar inte om hur många kilo man ska går upp eller ner utan att kroppen mår bra både inuti och utanpå. I och med detta har jag funnit ett intresse som jag brinner för och som gör att hela jag mår bra.
 
 
 
 
 
 

I choose

 
 
 

Varför vara ute när man kan sitta inne...

Det är inte likt mig att vara inomhus när det är så vackert väder ute. Det har varit så mycket på sista tiden så idag har det varit lite av en innedag. Efter att ha varit utomlands åkte jag hem till mina svärföräldrar och sedan träffade jag mina fina vänner och efter det var det dags att flytta och flyttstäda med mamma och pappa så efter allt det var jag helt slut. Jag älskar när det är full rulle. Men jag behövde verkligen den här dagen att bara vara.
 
Igår var jag i Stockholm för att Heja på min syster som sprang Tjejmilen. Hon och hennes tjejkompisar sprang tillsammans och dem var så duktiga i värmen.
 
Jag gjorde ärenden och tog sen en promenad från Södermalm till Djurgården och ställde mig för att få en skymt av systeryster. Valde helt fel klädsel bara..svettades som gris, men som tur var hade jag linne på mig.
 
 
Jag blev så taggad när jag såg alla härliga tjejer springa så nästa år är det jag som springer! Jag vet att jag får med mig en av min vänner iallafall... eller vad säger du Ida :-)
 
Köpte mig ett par träningsbyxor idag. Ville egentligen köpa lite kortare men snart är det höst och vinter så det var smartare att köpa långa byxor. Dom sitter otroligt bra.
 
 
Kyskåpet är fylld med lite nyttighter.
 
Något jag kan tipsa om är kvarg, hallon och pumpafrön till mellanmål, frukost eller kvällsmål. Det är verkligen gott!
 
 
 
och fruktskålen är proppad.
 
 
Om några dagar är dags igen att bege mig av och den här gången blir det att packa träningskläderna.
Ingen mer resa utan träningskläder, Punkt.
 
 
 
 
 
 
 

Shopping i Polen

Shoppingen i Polen var helt otroligt och billigt.
Jag som älskar skor kunde inte låta bli att köpa dessa.
 
 
 
 Hittade en väska som jag föll pladask för.
 
 
 
Älsklingen gick med mig runt i massa affärer en hel dag och hittade faktiskt jättefina plagg till mig. Min personal shopper :-)
 
 
 
En av dom heta plaggen i höst, Rutigt!
 

With your hand in my hand and a pocket full of soul

 

Aren't you somethin' to admire
Cause your shine is somethin' like a mirror
And I can't help but notice
You reflect in this heart of mine
If you ever feel alone and
The glare makes me hard to find
Just know that I'm always
Parallel on the other side

 

You are, you are the love of my life

 

 

(Lyrics: Justin Timberlake, "Mirrors")

 


Underliga och Underbara kallat livet

Väl hemma i sverige igen blev det full rulle. Iväg på torsdagen för att träffa Ida, Martin och Ludvig.
Hade det underbart sittandes i hennes mammas grönskande trädgård. 
 
 
Mysa med Ludvig blev det i massor <3
 
 
Idag lördag åkte jag dit igen och födelsdagsbarnen firades. Vädret var otroligt fint såsom sällskapet.
 
 
Min älskade vän hade kameran i högsta hugg som vanligt och fotade en söt Amalia :-)  Vi var ju i en helt underbar idyll med kvällsol och grönska runt omkring oss. Så föreviga det med ett foto är ett måste.
 
 
Fick kramas med min rara Anna oxå <3
 
 
Kubbspelet drogs fram och det kördes en match.
Ljuvliga sensommar!
 
 
Imorn blir det att bära kartonger. Ska hjälpa min mamma och pappa att flytta.
Våra böner är hörda av en där uppe och det är bara för underbart att dem äntligen ska flytta.
 
Livet är bra underligt och underbart ibland. Vilka vändningar livet tar både till det bättre och till det sämre. Jag tror på guden där uppe och det ger mig hopp, hopp om livet. Jag vet inte vad jag skulle gjort annars. Hur skulle jag ta mig ur min djupaste mörkaste dal, hur skulle jag kunna se frammåt, hur skulle jag kunna fokusera på annat då jag enbart har en sak som maler i min hjärna.
 
Imorgon är en ny dag och den tar jag glädjeligen emot efter att ha haft en sån fin dag som denna idag och för att inte tala om den underbaraste veckan och den mest underbara sommaren.
 
 

RSS 2.0