Obehaglig upplevelse

Nu är det helg! eller den började redan igår.
Slutade kl.17.00 från jobbet, åkte sen och tränade och la mig även i solariet. Sedan åkte jag hem till Anna och träffade henne och Cissi,  där bjöds det på Tacos och glass till efterrätt. Vi har det så trevligt tillsammans vi tjejer. Snart blir det en träff i min nya lägenhet:)

Åkte hem och gjorde iordning mig för natten, tvättade ansiktet och helt plötsligt var det fullt med blod över hela handfatet.......näsblod, blodet bara rann och sprutade och ville inte sluta. Började leta efter ett nummer till sjukupplysningen, för obehagligt var det. Men efter en långa stund så bara slutade det blöda. Hela handfaten såg ut som en krigsplats, blod överallt. Undrar varför det hände, det är väl egentligen inte så farligt men jag började fundera på vad det kan bero på..hmm.

Just ni sitter jag och dricker kaffe och ska snart göra mig iordning. Ska åka och träna MRL (mage. rumpa, lår) mitt favorit pass. Sen åka vidare hem till Anna på lunch.

Ha en härligt Lördag!


En vecka förbi

Idag har det gått en vecka sedan jag blev gräsänka.
Det har gått bra att bo själv, som tur är så sov Anna över söndag till måndag och tisdag till onsdag. Tack min vän!

Det är just på kvällarna som det är så otroligt tråkigt att vara hemma själv. Igår efter jobbet bestämde jag mig för att åka till min syster. Först blev det ett stopp på macken. Jag och bilar alltså. Min kära sambo tar annars hand om bilen ...jag kör den bara...hehe. Men nu när han inte befinner sig här så får jag även ta hand om allt det "tekniska". Men denna gång var det bara att fylla på vatten. Så det gick strålande:)

Väl hemma hos min syster bjöds det på våfflor. Min systers man var där och hans syster. Det var trevligt men jag var så trött så vid 23.00 bestämde jag mig för att bege mig hemåt.
Idag är det jobb som väntar mellan 12-20.

Ha en bra dag!

Tankar och funderingar

Solen är här igen!
Jag sitter denna lediga måndag och dricker kaffe och bara njuter.

Kollade runt på min vänners bloggar och hittade hos Ida en blogg om en kvinna som ska leva på socialbidrag i en månad. Det är aftonbladets Jessica Ritzén som bloggar om detta i Fattigbloggen. Jag tycker att det verkar nyttigt och att fler borde ta del av den tanken. När jag läste hennes inlägg om när hon handlar mat och annat. Det är precis så jag tänker.

Det är skillnad på hur jag ser på pengar nu och för ca två år sen. Nu när jag handlar mat så vill jag hitta det billigaste som går och jag räknar ihop och har mig.

När Jessica skrev att hon hade 97 kronor om dagen att leva på i en månad, efter att alla räkningar är betalda ...då tänkte jag.....va! så mycket. Det är ju ända ca 2900 kronor. Jag tycker det är mycket eller iallafall lagom.
Det här varierar ju från person till person, vad man själv har för utgifter varje månad.

Jag kan säga att jag är glad att jag "vet" hur det är att vara "fattig". Jag har ju iallafall en inblick i det och stor förståelse för dom med mindre pengar. Nu är säkert ...eller förhoppningsvis min situation tillfällig medans andras är permanent. Jag kan ta lärdom av min situation och lära mig hur man kan och ska hantera sin ekonomi som bäst. Medans andra bara får finna sig i sin situation.

Nu är det löning om två dagar och när jag har tagit fram våra fakturor så vet jag att lönen kommer vara slut efter en dag......Livet är en lärdom!

Som Ida sa i sitt inlägg. Man ska vara tacksam över att man har ett jobb och en inkomst. Det är så lätt att ta det för givet.

Nu ska jag fixa mig och åka iväg och träna. Härligt:)
Ut i solskenet med er alla som är lediga!

"Pengar är inte allt i livet men iallafall en stor och viktig del i konsten att klara av livet"
Fliizan





Packa packa och åter packa

Ja, det är vad jag har gjort de senaste dagarna. Det är skönt att packa ner allt som man inte använder dagligen och även annat smått och gott. Det är ju ändå bara 1 vecka och 3dagar kvar till flytten.

Ikväll blir det jag och Hasoon (vår söta papegoja) som ska umgås här hemma. Tänkte poppa popcorn och kolla om Robinsson är något att ha. Det är väldigt ovant att vara själv här hemma. Speciellt på kvällarna då man nästan alltid har sällskap av sin sambo. Jaja men det får gå ändå. Imorgon jobbar jag men sen är jag ledig på måndag. Härligt!
Då ska jag köra hårt på gymmet:)

Ha en mysig lördag kväll!




Gräsänka

Dagens Låt: Katy Perry "Thinking of you"


Idag är jag ledig. Befinner mig just nu hemma med älsklingen. Vi planerar, packar, har precis visat lägenheten, ärenden hit och ärenden dit. Snart så är jag Gräsänka för ett tag. Det kommer nog gå bra.... Kommer sakna min älskling!

Nu ska vi iväg och passa min systerson. Alltid lika mysigt:)







Man kan inte komma ihåg allt....oops.

Ändrade planer denna underbara söndag.
Ingen Bio för mig och min sköna böna:( Det får vi ta en annan dag!

Om cirka 2 timmar kommer min mysiga systerson hit. Hade helt glömt bort att jag skulle passa honom.
Det kommer bli så mysigt!

Nu:
Städa
Diska
Packa till flytten

Sen:
Leka
Busa
Gosa

Ha en härlig söndag!


Sköna söndag

Just nu sitter jag i soffan och måste strax ta mig upp ur den. Det är inte lätt....Jag har sån träningsvärk efter gårdagens pass på sportlife. Igår var jag på mitt favroritpass MRL(mage, rumpa, lår med en hel del konition.) Rekomenderas för dom som gillar kordination och att bli genom svettiga:)

Vid tre tiden ska jag ta mig in till stan för att gå på bio med Anna. Vi ska se "Dumpa honom"
En matiné såhär en söndag, mysigt.



Nu är jag så sugen på kaffe! Vi har inget kaffe hemma så jag får nog gå till affären och köpa. Måste ta en kopp kaffe eller två på morgonen/förmiddagen. Annars fungerar inte jag.
Sen ska jag ta och röja här hemma. Kommer nog bli visning av lägenheten i veckan som kommer. Så då kan det inte se ut som ett bombnedslag. Det är ca två veckor kvar tills vi flyttar in i vår alldeles egna lägenhet!!!!!
Längtar!

En utmaning på tre....

Tre jobb jag har haft: Butiksbiträde, Personlig assistent, Kundservicemedarbetare.
Tre platser jag har bott på: Stockholm, Nyköping, Göteborg.
Tre saker jag gillar att se på TV: Desperate housewives, The hills, The City.
Tre favoriträtter: Sushi, Tortelini, Hemmalagade hamburgare.
Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: I famnen på min älskling, Frankrike, utomlands i ett varmt land.
Tre personer jag utmanar: Alla som läser detta.

Minnen

Jag ska snart börja packa lite till.

Jag satt häromdagen och kollade igenom och rensade en del kartonger med mina gamla saker och minnen. Kastade en hel del faktiskt....jag samlar på mig mycket som jag tycker kan vara roligt att ha senare i livet...men ändå så rör man inte sakerna på flera år. Så jag var tvungen att slänga en del.

Men en del saker måste jag bara spara. Som till exempel:
 -Barnkläder och barnböcker som jag hade när jag var liten.
-Ungefär 6 stycken dagböcker från när jag var mellan 7 år och 18 år. Kul att läsa om vad man gjorde och hur man tänkte.

-Massa brev från gamla vänner och nuvarande vänner. Min vän Anna och jag skrev brev till varandra när vi var ca 12 år, fast vi bodde nästan grannar och gick i samma klass..vi möttes upp nästan varje morgon innan skolan och då gav vi ofta ett brev till varandra hahaha...så söta vi var. Hade förmodligen väldigt mycket att säga till varandra.

-Låttexter, sagor, brev och ritningar från mig och min vän Ida. Påhittiga små tjejer var vi:) Hittade en ritning på ett stort hus, vi hade ju planer att våra familjer skulle flytta in tillsammans..hihi:) och även planer på att flytta till florida eller spanien och jobba som sjukgymnaster. Ja vilda fantasier:)

Sådant är roligt att spara på. Titta tillbaka på när man är äldre. Mycket roligt har vi haft eller vad säger ni mina vänner?!
Nu blir det bara att njuta av framtidens händelser.

Till något annat. På kontoret på jobbet har jag en garderobsblomma. Jag har väl vattnat den högst 3 gånger på ca 1 halvår och den är fortfarande lika fin. Det kommer bli en inhandling av dessa blommor när vi flyttar.
Jag älskar blommor men jag kan inte ta hand om dom. Jag behöver blommor som kan klara sig länge och bra även om jag skulle glömma bort att vattna. Finns på Ikea och kommer i framtiden finnas i vårt kök, sovrum, vardagsum, hall och toalett:) Fräscht och grönt.


Garderobsblomma

Åter till de Goda Nyheterna

Ja, här i vår lägenhet står nu en del packade kartonger.
Vi har nämligen fått en lägenhet, en alldeles egen lägenhet. Det kan vara svårt att hitta första hands lägenhet när man bor i storstan. Men nu har vi fått en fin 2:a!
Vi kommer att flytta in 1 April och det är ganska snart!! Ska bli så kul att fixa i den nya lägenheten.


Nu: Desperate Housewives.

Helgen

Helgen har varit härlig, än är den inte slut.
I fredags kom jag hem från jobbet och såg fram emot att få vara ledig. Jag var rastlös men orkade ändå inte göra något alls. Till slut framåt 22.30 började jag städa här hemma. Skönt att få det gjort inför helgen.
Jag gick upp tidigt på lördag morgonen för att möta upp Anna och Cissi på stan. Jag hittade att par riktigt underbara skor på Bianco. Jag kunde äntligen använda mitt presentkort om jag fick i julklapp.
Här är raringarna.

Tack Anna och Ida för den sena julklappen:) Dom är inte bara snygga utan sköna att gå i också, i och med att det är platå.
Jag har även länge letat efter en "across body" väska. Det var kärlek vid första ögonkastet. Billig var den också!

   
Vi strosade runt lite och sedan satte vi oss på ett mysigt fik och åt lunch, sedan gick vi skilda vägar.  Anna gick till frissan för att slinga sig (blev jättefint!), cissi skulle träffa en vän och jag gick till sportlife för att köra ett MRL (mage, rumpa, lår) pass. Mycket styrka och kondition på samma gång, så idag har jag träningsvärk så det skriker om det.

Vid klockan 19.00 träffade jag upp Anna och vi åkte hem till Cissi för att ha en mysig tjejkväll.
                                 
              
Det bjöds på kex och ost. Cissi korkar upp vinet.
                                       


Vi satt och pratade, lyssnade på musik, skrattade och hade så kul hela kvällen. Det som var så skönt var att Cissi inte har någon Tv, det blir så lätt att man knäpper på Tv:n men nu umgicks vi verkligen. Jag skrattade så mycket så att tårarna började rinna:) Ja, mycket skratt blev det. Detta ska vi göra om tjejer!

          
Kvällen fortsatte i finrummet. Vi hade det mysigt med tända ljus överallt. Cissi hade så stora och fina vinglas, nästan så att man kunde gömma sig i dom..haha:)


Just nu sitter jag i soffan och myser framför en film. Snart ska vi börja med maten.
Hoppas ni har haft en härlig helg!

RSS 2.0