.


Kvällsbakning min favorit

Igår kväll bakade jag Banankaka..mums:) Ett recept som jag fått från min mamma. Riktigt smaskigt:)
Jag får lite infall på kvällarna nu...hihi....det är riktigt kul och baka.
Idag har varit en heldag på jobbet. Morgondagen blir betydligt kortare, jobbar 10-17, är ledig sen på onsdag, jobbar 10-18 på torsdag, ledig på fredag...vilken härlig vecka!!!!!!

Helgen

Nu är det Söndag kväll och vi sitter här i soffan och tar det lugnt, älsklingen och jag.
Helgen har varit såå härlig och lång känns det som.
I går kom Anna över en stund. Vi fikade, hon fixade sina naglar. Blev jättefint!
Fina Anna, nyklippt och fixade naglar:)
Senare på kvällen åkte jag och Älskling iväg på Bio. Vi hade fått biobiljett från min snälla bror så vi bestämde oss äntligen att gå och se "Avatar". 23.30 började bion och filmen var klar 2.30 på natten. När vi kom hem och såg att klockan var kvart i 4 började vi undra.......det var ju dags inatt att ställa fram klockan kom vi på sen. Haha det är inte ofta man kommer hem från ett biobesök klockan 4 på natten.
Helt underbar film!
Jag har aldrig sett film på 3D förut, det var riktigt häftigt. Man blev helt inne i filmen på annat sett än vanligt.
Se filmen hörni! :)
Hoppas ni har haft en bra helg!!!

Detalj för dagen

Vid min sängkant står min favoritbox. Audrey Hepburn "The Ruby Collection" Där den charmiga "Breakfast at Tiffany´s finns med. Bredvid står en till klassiker, nämligen "Borta med vinden" Jag har sett filmen så jag tänkte att jag skulle läsa böckerna. 2 stycken ganska tjocka böcker. Blir långläsning:) Har hittat böckerna för länge sen hos min Mamma och Pappa...så nu är dom mina:)
Jag bara älskar klassiska gamla filmer. Här får ni lite smakprov:)
"Breakfast at Tiffanys"
"Borta med vinden"
Idag har det varit en skön kväll hemma med Älsklingen. Imorgon ska jag träffa upp Anna på stan.
Härligt med helg!!

Detalj för dagen

På vårat "sidobord" vid soffan står en ram med ett vackert kort i som jag fått av min Mormor och Morfar. Om två veckor är det begravning för min Morfar, känns tungt.
Ett fint kort från fina morföräldrar.

Ännu en dag med solsken:)

En underbar bild på våran lilla bebis Hassoon. Han fick följa med ut på mammas och pappas tomt när vi var där förr förra helgen. Han trivdes på direkten, burrade upp sig och satte sig tillrätta.
Nu ska jag ta mig till jobbet. Ha en härlig torsdag!

BrödBakning på G

Skulle sätta mig till ro och kolla på Grey´s Anatomi...men då kom Älsklingen på att det var ju fotboll på tv, så det blev bara till att ge plats för honom i soffan och jag bestämde mig då istället för att baka bröd.
Baguetter blir det.
Första gången jag bakar bröd faktiskt:) Så vi får se hur resultatet blir...
Nu ska baguetterna jäsa i en halvtimme sedan in i ugnen. Så det blir smakprov för oss kring kl. 12 ikväll....
Tur att jag har sovmorgon imorgon:)
I måndags var jag och hälsade på Anna och Alexander i deras nya fina lägenhet. Prat och mys blev det:)
Det är så skönt för dom att få lite större! Även jag och älsklingen funderar nu på att byta vår lägenhet till en lite närmare stan om så går. Skulle vara skönt med en lite billigare lägenhet än den vi har. Jo det är sant...närmare stan och billigare....men då bli det nog några få kvadrat mindre..men det får man tåla:)
I dagarna har man ju också kunnat ta på sig lite mer vårkläder. Äntligen börjar det närma sig våren!! Visst är det bara för härligt!!!
Man blir så mycket piggare och gladare nu när solen börjar titta fram alltmer:)
Nu måste jag titta till baguetterna.

Underbar familje-helg!!

Idag onsdag är jag ledig, sitter och och tar en kopp kaffe i min ensamhet.....Det är sååååå tråkigt att vara själv!!
Men man får göra det bästa av det. Älsklingen åkte till sin familj på söndagen efter att vi hade varit hos min familj. Jag var tvungen att åka tillbaka hem för att jobba tråkigt nog.
I helgen åkte jag och älsklingen alltså till min mamma och pappa, dit min syster och bror även kom med sina familjer. Det var en underbar helg! Vi åkte till ett mysigt ställe vid en frusen sjö, där fanns promenad stråk och ett mysigt Café. Solen var framme och sken varmt på oss:)
Vi myste förfullt hemma, lekte med barnen(min systerson och min brorsdotter är såå söta tillsammans, dom tycker verkligen om varandra, det är så roligt att se) vi tittade på Melodifestivalen, tittade på en underbar film(Julie&Julia, se den filmen! blev så inspirerad) och bara umgicks. Men när hela vår familj samlas kan det lätt bli massa tjatter, många viljor och starka personligheter..hihi:) Men det är vår familj det i ett nötskal:)
Det kom mig och på en sak.....Satt och kollade på "Hollywood fruar" Maria Montazami och hennes mamma hahaha alltså sådan mor sådan dotter;) Påminner om mig och min mamma, vi är så lika men ändå inte.
Jag har fått min fixidona från min kära mamma, vi båda vill göra saker ordentligt när det gäller städning och annat. Snudd på pedanter......nja inte riktigt. Min älskade Mamma!!
Nu ska jag ta tag i städningen här hemma.
Min sweeetie Anna kommer och sover hos mig ikväll.

Sorg i hjärtat

Idag börjar min arbetsvecka. Jag sitter just nu med en kopp kaffe och ska snart fixa mig för att gå till jobbet.
Igår var jag ledig, gjorde massa nytta. Plockade lite hemma, satte in i diskmaskinen, tvättade. Sen framåt 6 tiden åkte jag och älskling till min syster.
Där bjöd syster och systersonen på muffins som dom hade bakat...smaskens:)
Det var mysigt. Vi pratade lite om helgen som kommer. På fredag åker vi alla syskon med familjer till Mamma och Pappa. Det ska bli härligt att få träffa dom. I söndags fick jag beskedet att min älskade Morfar gick bort. Mina tankar finns hos min Mormor, min mamma och alla hennes syskon. Det ska bli skönt att få komma till mamma i helgen, att få krama om henne och finnas där för henne.
När vi kom hem från systeryster så satte jag mig och började sy, det är verkligen avkopplande att sy. Jag lånade med mig min systers symaskin. Måste skaffa en själv. Satt i timmar och sydde. Det blev en hel del omgjorda kjolar som har legat i garderoben och skräpat.
Nu är det dags att fixa mig. Ha en härlig tisdag!

3 Mars

Idag har jag varit ledig. Har inte kunnat slappna av riktigt, haft spänningshuvudvärk hela dagen...trycker på över ögat och och ena sidan av huvudet....Usch!! Hoppas att det går över under kvällen och natten.
För imorgon blir det att inviga nya kontoret på jobbet:)
Det har varit en lugn dag. Har försökt att planera lite men det gick ju sådär. Planerna är iallafall att åka till mamma och pappa den 13 & 14. Dit bror med familj och syster med familj också kommer. Sedan är planerna att åka till Ida och Martin. Till deras hus:)
Brukar inte ofta planera. Jag gillar när det är impulsivt. Får se hur våra planer utvecklar sig.
Blir nog bra tillslut.
Sitter just nu och kikar på H&M´s hemsida. Såå mycket fina kläder. Ska se om man kan hitta något fint till mig och älskling. Det är ju snart vår. Underbara vår!

En av mina passioner....väskor

Finare väskor kan man inte hitta. Fast jag hittade två väskor i Qatar som är mina favoriter just nu.
Den här väskan hade jag på min arm idag, som jag proppar full av allt mitt skräp.
Leopardmönstrad invändigt.....sjävlklart:)
Innehållet består av:
Pocketbok, världens bästa och finaste plånbok, Mary Kay lipbalm, Mary Kay lipgloss, Anteckningsbok, penna, recept på pasta, örhängen, headset till telefonen, tuggummi, handkräm, Glamour tidning(köpt i Norge på min o Älsklings lilla tripp), handesifiction, kex, hårspänne och ett fint trähjärta.
Nu ska jag sussa. Jobbar bara 10-17 imorgon..Skönt!

RSS 2.0